Skip to content back to nav
 
 

Dyrehold

Sødalen Dyr.jpg

På Sødalen har vi et dyrehold, som består af store og små dyr.

 

Der er tre medarbejdere tilknyttet dyreholdet:
Luise er ansvarlig for de små dyr, som er kaniner, marsvin, katte samt høns.
Bille og Gert er ansvarlige for de store dyr, som er heste og æsler.
Hvis der er spørgsmål vedrørende dyr, så henvend jer til os.

Som eneste klub i Egedal Kommune har vi valgt at have store dyr som en vigtig del af vores pædagogik. I samværet med alle vores dyr - store og små - oplever børnene, at der er brug for deres rolle i forhold til at passe dyrene. Børnene har vigtige opgaver i forhold til dyrenes pasning og trivsel, og de er en del af et fællesskab, når de sammen med venner skal passe og pleje dyrene. Det er en positiv læreproces for børnene, og det udvikler børnenes sociale kompetencer

Man kan ikke få et dyr den første dag, man starter. Man skal først vise interesse for at passe dyr. Børnene kan hjælpe til i stalden med at passe Sødalens dyr, og på den måde lære lidt mere om, hvad det kræver at have et dyr. Man skal blandt andet muge ud, give mad og vand, tage dyr ud i løbegården og give dem motion samt masser af kærlighed og omsorg.

Hvis man efter en periode på Sødalen gerne vil have sit eget dyr, vil der blive indgået en aftale, som også skal underskrives af forældrene.  Det koster 35 kr. om måneden at have et dyr, og pengene går til foder, spåner, hø, halm og dyrlægeregninger.

Vi ser helst, at to børn er sammen om et dyr, da det er en god idé at kunne skiftes til alt det praktiske. Vi ved jo, at børnene skal på ferie, går til andre fritidsaktiviteter, har lektier og mange andre spændende ting at tage sig til.

Hvis dyre-ejerne ikke har mulighed for at passe dyrene, vil de voksne selvfølgelig passe deres dyr, når børnene ikke kan.

Man er selvfølgelig også velkommen til at tage sit dyr med hjem på weekend eller ferie. Sødalen har nogle kaninbure, man kan låne.

Vi afholder nogle staldmøder, hvor børnene kan deltage. På staldmøderne vil der være informationer om, hvad der skal ske i stalden, om der er kommet nye dyr samt forslag og idéer fra børn og voksne.

 

De store dyr

Vi har tre heste og to æsler.

Børnene er velkomne til at være med til at passe vores store dyr, strigle, give mad og vand og muge ud. Der er masser af hygge og samvær med dyr og venner, fra de kommer, til de går hjem igen - og sammen laver vi ture hvor børn, voksne og dyr kan køre på oplevelse med sulky eller hestevogn ude i det naturskønne landskab.

Efter aftale kører vi længere ture f.eks. til Ledøje, hvor vi tager lidt mad med og holder pause - de dage er vi først hjemme tæt på klokken 17.00. Prisen for disse ture: 20 kr.

Særlige ture f.eks. en weekend, aften, ferier, eller andre ture, kræver tilmelding. Pris og andre oplysninger findes på hjemmesiden, eller kig eventuelt i årskalenderen.

Vi rider også på heste/æselryg i klubben - det koster 10 kr. pr. gang.